maanantai 9. toukokuuta 2011

Harjaamista, kynsienhoitoa ja yksinolotreenejä

Tänään oltiin Zorron ja Uunon kanssa aamupäivällä kävelyllä naapurin Marjon ja koirien Donnan ja Bissen kanssa. Bissehän tuli samaan aikaan Zorron kanssa Espanjasta ja olisiko pojilla ollut tarhalla jotain kärhämää, kun heti tavatessa Zorro pärisi Bisselle. Otettiin sitten tervehtiminen uusiksi ja päästiin ihan sopuisasti kävelylle. Harmittaa, kun ei tullut kamera mukaan, kun oli niin kaunis ilmakin.
Harjasin tänään Zorrosta varmaan muovikassillisen verran irtokarvaa, turkki on hyväkuntoinen ja helppohoitoinen. Leikkasin Zorron kynnet ja herra rentoutui niin, että nukahti kesken toimenpiteen :D Zorrolla on takajaloissa tuplakannukset, joiden kynnet olivat kiertyneet kippuralle ja painoivat anturaa. Niiden leikkaaminen onnistui sivuleikkureilla, koska tavallisia kynsisaksia ei kiertyneen kynnen ja anturan väliin olisi saanut. Hampaat ja korvat on syynätty myös huolella, ja siistiltä näyttää! Zorron silmät vuotavat jonkinverran, mutta ihan vain kirkasta kyynelnestettä, eivät rähmi eiväkä ole ärtyneen näköiset. Silmät on pyyhitty aamuin illoin veteen kastetulla pumpulilla. Zorro ei ole ollut käsittelystä millänsäkään.
Näiden muutaman päivän aikana on selvinnyt, että Zorro tykkää autoilusta, hyppää itse kyytiin ja makaa rauhassa matkan ajan. Huviajeluita Zorro on tehnyt mm. minun työpaikalle ja huoltoasemalle. Yksinolotreenit aloitettiin tänään ja koirat olivat keskenään ensin n. 15 min. ja myöhemmin vielä puoli tuntia. En kuullut mitään Zorron ääntelyä lähtiessäni, enkä palatessani takaisin. Koti oli myös entisenlainen, joten Zorro on varmaan loikoillut pedissään. Huomenna koirat ovatkin keskenään jo muutaman tunnin, kun menen vapaapäivän jälkeen töihin.
Zorro pitää lapsista kovasti, ja tietysti lapset Zorrosta. Tänään käytiin tuossa pihassa katselemassa suurta ja äänekästä lapsilaumaa ja Zorro oli selvästi iloinen. Myös Alman ja Uunon kanssa Zorro on iltaa kohden uskaltautunut leikkimään, kun aiemmin seuraili sivummalta. Alan vahvasti uskoa, että Zorrossa on jotain pientä paimenkoiraa, niin tohkeissaan se paimentaa Almaa ja Uunoa ja käyttää paimentaessaan hampaitaan. Ja kun sillä on ne kannuksetkin, mene ja tiedä :) Oli mitä rotuja hyvänsä, niin mukava poika Zorro on.
Ulkokuvia tältä päivältä ei ole, kun tosiaan jäi se kamera ottamatta ulos.

Tässä kuitenkin Zorro tyytyväisenä lelunsa kanssa.

1 kommentti: